6 hatásos tipp zsebtolvajok ellen

Egy kellemesnek ígérkező utazást igencsak meg tud keseríteni egy zsebtolvaj, aki Téged szemel ki áldozatául. Nemcsak azokon a helyeken kell vigyáznod, ahol a közbiztonság eleve nem 100%-os, hanem népszerű, turistákkal és külföldiekkel teli városokban is lecsaphatnak rád a szarkák. Íme néhány tipp, hogy biztosan elkerüljenek az enyves kezűek, vagy ha már a csapdájukba kerültél, ne menjen rá inged-gatyád:

  1. Mindig csak annyi pénz legyen nálad, amit aznap el szeretnél költeni. Így ha mégis sikerül kizsebelniük, vagy csak egyszerűen elhagyod a pénztárcád, nem kell nagy veszteségekkel számolnod.
  2. Bankkártyát, személyes okmányokat hagyd a szállodai szoba széfjében. Nem csak plusz költség, de nagyon nagy macera is pótolni az igazolványokat.
  3. Ne a hátizsákba tedd a pénztárcád, hordd a pénzed ruha alá rejthető pénztárcában (és rejtsd is a ruhád alá), ne lobogtasd a táskádat, ne tedd le magad mellé még egy pillanatra sem.
  4. A fényképezőgéped tartsd a táskában, ne lógjon csak úgy a nyakadban. Ha épp fotózol, úgy tartsd a kezedben, hogy közben rögzítsd a csuklódra.
  5. Ne hordj feltűnő ékszert a városban, de még a hotelben se, mert szuperül felhívod magadra és értékeidre a figyelmet, nem csak a zsebtolvajoknak, de a szállodai szarkáknak is könnyen a célpontjává válhatsz.
  6. Ha bulizni indulsz, és tudod hogy mámoros lesz az éjszaka, semmit ne vigyél magaddal, csak éppen annyi pénzt, amire szükséged lesz, és az úti okmányod fénymásolatát (még telefont, fényképezőgépet se)!

Végül egy fontos dolog, amit tudnod kell: általában nem a helyiek lopnak, ne őket kezdd el egyből hibáztatni. Nyaralóhelyeken általában az idénymunkások, vagy a helyben koldulásból, lopásból élő bevándorlók, illetve sajnos sokszor az utastársak közül kerülnek ki legtöbbször a tolvajok, szarkák.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.