9 értékes tanács utazás előtti készülődéshez

1. Napokkal indulás előtt kezdj egy listát írni, amire utazásig írd fel, ha eszedbe jut valami nélkülözhetetlen (fényképezőgép-töltő, papírzsepi, fájdalomcsillapító, stb.), így biztos semmi fontos nem fog otthon maradni.

2. Ne vidd el az egész ruhatáradat, mert a felét sem fogod hordani. Egymáshoz passzoló, könnyen kombinálható darabokat válassz, így kevesebb ruhát kell bezsúfolnod a bőröndbe. Ha meleg helyre utazol, akkor is csomagolj be egy hosszú ujjú pulóvert a hűvös estékre. (További 10 tipp helytakarékos csomagoláshoz itt >>>)

3. Értékes tárgyakat (fényképezőgép, laptop, töltők, ékszerek, pénz) semmiképp ne tegyél a bőröndbe, mert összetörhet, vagy ellophatják, mindig vidd magaddal a gépre!

4. Figyelj arra, hogy minden 100 ml-nél nagyobb kiszerelésű krémet, folyadékot a feladott poggyászba pakolj, ezzel elkerülheted azt a kellemetlenséget, hogy a biztonsági ellenőrzésen kidobatják veled a naptejedet, vagy kedvenc testápolódat. Arra figyelj, hogy jól zárd rá mindenre a kupakot, nehogy kifolyjon a bőröndben útközben. Ha biztonság kedvéért szeretnél magaddal vinni kis adagokban piperecuccokat a kézipoggyászban, akkor itt találsz hozzá flakonkészletet.

5. Amit semmiképp ne hagyj otthon, ha nyaralni indulsz: naptej, kalap, napszemüveg, szúnyogriasztó, és a házipatikád!

6. Indulás előtt készíts fénymásolatot útleveledről, melyet magadnál tarthatsz az út során, míg útleveled biztonságos helyen, a szállodai szoba széfjében pihen (további infók ebben a témában itt >>>).

7. Arra az esetre, ha a bőröndöd elkeveredne, tegyél a kézipoggyászba legalább egy váltás ruhát (a célország időjárásának megfelelően) és fehérneműt.

8. A reptérre induláskor “okosan” öltözz, kerüld az övet, vastag talpú cipőt, nagy fémcsatokat és -gombokat, így elkerülheted a biztonsági ellenőrzés utáni öltözködés maceráját (ezeket általában ugyanis le kell venni). Ha laptopot is viszel, úgy helyezd el a táskában, hogy az ellenőrzéskor könnyen ki tudd venni és könnyen vissza is tudd tenni.

9. Próbálj meg a megengedett súlynál 3-4 kilóval könnyebbre összepakolni a bőröndöt, mert törvényszerű, hogy hazafelé mindig pár kilóval több cuccot hozunk (szuvenírek, helyi sör, vizes törölköző vagy fürdőruha sokat számít ám). A biztonság kedvéért vigyél bőröndmérleget, mert a hotelben és főleg a kisebb reptereken általában nem tudod lemérni a poggyászod. Így becsekkolás előtt még át tudjátok pakolni a plusz súly a kézipoggyászba, vagy elosztani egy másik utassal.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.