Augusztusi úti cél ajánló: Costa Brava és Barcelona

Ha nyaralásodat a nyár utolsó hónapjára tervezted be, és még nincs foglalásod, azt javaslom, ne késlekedj tovább, mert ha például Spanyolország felé kacsintgatsz, nem biztos, hogy lesz helyed, ha az utolsó pillanatra vársz. A last minute akciók idén felejtősek ebben a régióban, nagyon tele van már minden nyaralóterület hónapok óta a főszezonra. Néhány utolsó helyet azért még találsz, ha mégis ide utaznál.

A Földközi-tenger és a hatalmas Pireneusok védelmét élvező vidék, a homokos tengerpart, a rejtett tengeröblök, a partmenti szigetek, festői halászfalvak, méltóságteljes várak és nagyszerű klíma jellemzi a tengerjáró katalánok által mindig is brava jelzővel illetett partszakaszt. A tengerparton a szállodák sora várja az idelátogató turistákat, gondoskodva a tökéletes nyaralás minden feltételéről.

costabrava

Ha a nyaralás alatt bulizni is szeretsz, akkor Lloret de Maron van a helyed! Több mint 200 szálloda, üzletek, diszkók, éjszakai klubok, éttermek – katalán és nemzetközi specialitásokkal – zsúfolódnak össze a sudár pálmafákkal szegélyezett sétány mögött. Az aranysárga, aprókavicsos strand esténként már csak a hullámveréstől hangos, hiszen ilyenkor a szórakozóhelyek csábítják a nyaralókat hajnalig tartó önfeledt szórakozásra.

Barcelonától északra, a Costa Bravaig elterülő Costa del Maresme legnépszerűbb nyaralóhelye Santa Susanna, amely hosszú, aprókavicsos/durvahomokos stranddal, modern partközeli szállodasorral, hangulatos kávézókkal, éttermekkel, kis üzletekkel, számtalan szórakozási lehetőséggel, esténként kirakodóvásárral várja a nyaralókat. A 70 km-re fekvő Barcelona gyorsvasúttal kényelmesen megközelíthető.

Calella Barcelonától 50 km-re, északra fekszik a pezsgő életéről és eperföldjeiről híres városka, melynek árnyas sétányán éttermek, bárok, üzletek várják a turistákat. Hangulatos belvárosa kellemes sétákra, piacának színpompás forgataga nézelődésre csábít mindenkit.

Mégis, a costa bravai nyaralásban a legjobb dolog – szerintem – hogy Barcelona csak egy köpésre található. Európa egyik legizgalmasabb, legélhetőbb, leglazább mediterrán városa nem engedi, hogy egész héten a tengerparton heveréssz, főleg ha már egyszer belekóstoltál a város hangulatába. Csodálatos műemlékeivel, monumentális építményeivel (mint például a Sagrada Familia), izgalmas múzeumaival, színes utcáival, fantasztikus piacával, könnyű és olcsó tömegközlekedésével és barátságos lakóival Barcelona Téged is elcsábít a tengerpart mellől, ebben biztos lehetsz! 🙂

 

Augusztusban kiváló az időjárás a térségben, mind tengerparti fürdőzéshez, mint városnézéshez, bár lehet, hogy ahhoz egy picit épp meleg lesz, de mégiscsak nyáron a legjobb egy pezsgő, mediterrán várost meglátogatni!  Egy hűsítő, frissen facsart narancslével, vagy egy finom fagyival biztos, hogy könnyen elviseled majd a melegebb időt is 😉

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.