Így előzd meg, hogy feltörjék a bőröndödet

Ha Veled is előfordult már, hogy megérkezés után vetted észre, hogy hiányzik valami a bőröndödből, akkor feltétlenül olvasd végig ezt a cikket!

A következőképpen előzheted meg azt, hogy belenyúljanak a bőröndödbe:
Először is, a csomagolásnál kell nagyon okosnak lenned, és arra figyelned, hogy semmilyen értékes tárgyat ne tegyél a bőröndbe, különös tekintettel ezekre: pénz, laptop, fényképezőgép, villanyborotva, bármilyen elektronikai eszköz, cigaretta, szivar, ékszer. Ugyanis a bőröndök átvilágításakor ezeket hamar kiszúrják a reptéri szarkák, és biztos lehetsz benne, hogy megpróbálják kinyitni a bőröndödet.

Ha nem tudod máshogy megoldani, és a fentiek közül bizonyos dolgokat mégis kénytelen vagy a bőröndbe csomagolni, akkor próbálj meg cipzáras bőrönd helyett egy olyan bőröndöt beszerezni, mely műanyag szelvényekkel záródik. A cipzárasat nyitják ki a legkönnyebben, a szelvénnyel záródónak valószínűleg neki sem fognak. Ha mégis cipzáras bőröndöt vettél, akkor szerezz be bőröndszíjat, és/vagy fóliáztasd be a reptéren a bőröndöt (biztosítással együtt).

Ha mégis megtörtént a baj, akkor még a reptéren jelentsd be (mindig ellenőrizd a bőröndöd, mielőtt kijössz a tranzitból). Kérj kárfelvételi jegyzőkönyvet, és írasd bele a hiányzó tárgyakat. Légitársaságtól függően viszonylag zökkenőmentesen megtérítik a károdat. Nem árt, ha van biztosításod is!

Itt tudsz jó áron minőségi bőröndöket vásárolni. A Roncato és Gabol márkájú bőröndök között találsz normális áron, műanyag szelvénnyel záródó bőröndöket is.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.