Így válassz bőröndöt!

„Hű mennyi bőrönd” – gondolhatod, ha egy bőröndboltba vagy egy webáruházba érkezel. De milyet vegyek? Melyik lesz jó nekem? Mitől jobb az egyik, mint a másik? Hogyan válasszak bőröndöt? Joggal kérdezed, ezért összeszedtünk néhány támpontot, ami segíthet a választásban.
Puha vagy keményfedeles bőröndöt válasszak?
Puhafedelest akkor válassz, ha pl. repülővel utazol, és meg van adva egy viszonylag kis súlyhatár (pl. 15 kg/fő), hiszen egy ilyen keretbe könnyebb beleférni egy könnyű bőrönddel (a puhafedeles normál méretű bőröndök 2-3 kg súlyúak), mint egy 4-5 kilós keményfedelessel. Az is fontos szempont lehet, hogy a puhák általában bővíthetők, és mivel nem fix a fedelük, addig pakolhatsz bele, amíg a zipzárt össze tudod húzni, tehát sokkal jobban megtömheted, mint a keményfedeles társait.
A keményfedeles bőröndök azonban jobban tartják a tartalmukat, nem lehet őket összenyomni, így kevésbé gyűrődnek a ruháid, ha pedig törékeny cuccot is szállítasz, kisebb az esélye, hogy összenyomás miatt megsérülnek, összetörnek a dolgaid. Végül, de nem utolsósorban a keményfedelesek nem áznak át egy kiadós esőben, míg a vászonbőröndökkel ez előfordulhat.

2 vagy 4 kerekűt vegyek?
Itt egyszerű a döntés: a kétkerekűeket a húzókarjuknál fogva húzhatod magad után. A 4-kerekűeket azonban nem szabad így húzni, mert nagyon gyorsan elkopnak a kerekei, és ez nem számít garanciális hibának, fizetned kell, ha cserélni szeretnéd őket. Akkor fogod nagyra értékelni négykerekűd, ha nagy vagy nehéz mivolta miatt magad mellett vezeted, akár két ujjal is simán elbírsz vele így. Így akár egy 30 kg-s bőröndöt is tudsz kecsesen görgetni, mert a puha gumikerekeken lágyan siklik majd melletted.

Érdemes drága bőröndöt venni?
Mint általában más termékek esetén is az ár egyenesen arányos a minőséggel (nem mindig, de többnyire). Magyarul olcsó húsnak híg a leve – közhely, de igaz. A piacot elárasztó kínai csodákat már nagyon olcsón beszerezheted, de kérdés, hogy meddig fogod őket használni. Az itt található olasz és spanyol márkák (Gabol, Benzi, stb.) megbízhatóak, és egyes darabokra (bizony a drágábbakra, pl. Roncato) akár 10 év garanciát is vállal a gyártó, mert erős anyagokból és egyedi fejlesztésű technológiával készültek. De egy középkategóriás bőrönd sem fog csalódást okozni, biztos lehetsz benne.

Ha minőségi bőrönd, akkor Samsonite?
Nem feltétlenül. Meglátásom szerint – amellett, hogy természetesen kifogástalan minőségűek – a Samsonite bőröndök irreálisan drágák. Ha hasonló kategóriát és színvonalas márkát keresel, de nem tudod megfizetni a Samsonite-ot, akkor a Roncato-t ajánlom.

Mekkora a jó méret?
Ha ketten vagy többen egy bőröndbe pakoltok, akkor érdemes minél nagyobb bőröndöt választani, de azt mindig tartsd szem előtt, hogy 32 kg-nál nehezebb bőröndöt nem adhatsz fel a repülőkre (egyik légitársaságnál sem). A kabinbőröndök tényleg picikék, akkor gondolkodj ebben a méretben, ha ezen kívül viszel még egy bőröndöt, vagy csak pár napra utazol. Ha azonban csak kabinbőröndöt viszel magaddal az útra, azt ne feledd, hogy a higiéniai cuccaidat 100 ml-s vagy annál kisebb flakonokba mérd ki, különben nem viheted fel a repülőre.

Melyik márkát ajánlod?
A Benzi bőröndök elsősorban a kedvező áraik miatt nyerték el vásárlóink tetszését. Az egyszerű sötét színű klasszikus vászonbőröndöktől a legtrendibb keményfedelesekig széles skálán választhatod ki a Neked legjobban tetszőt. A márka minőségét jelzi sikeres bevezetése több európai, köztük az igényes angol piacra.
A Gabol és a Gladiator a közép árkategóriát képviseli. A Gabol a folyamatos fejlesztések, beruházások, valamint az intenzív piackutatói munka eredményeként ma 65 országban, Mexikótól Oroszországig ismert és jól csengő márkanévnek számít. Minden egyes Gabol termék tervezése és gyártása során érvényesül a cég üzletfilozófiája, amely a tartós, hosszú távú használatot, és az ezt biztosító kiváló minőséget garantálja. A GLADIATOR spanyolországi gyártója már 70 éve szolgálja minőségi színvonalon azokat, akik megbízható, kényelmesen kezelhető, igényes és ízléses termékeket keresnek.
A Roncato egy magas minőségi kategóriát képvisel. A cég olasz tervező csapatáról elmondható, hogy az utazási cikkek több területén nem követi, hanem diktálja a formatervezési divatot. A termékek könnyedségét és rugalmasságát a gyártás során használt polikarbonát alapanyag biztosítja. Egyes bőröndjeire a gyártó 10 év garanciát vállal!
Bízunk benne, hogy tudtunk egy kis segítséget adni, és ezek után könnyen ki tudod választani a Neked legjobban megfelelő bőröndöt. Ha mégsem, kérj segítséget itt.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.