Mekkora bőröndöt vihetek fel a gépre?

A légitársaságok manapság nagyon szigorúan szabályozzák, hogy mekkora és hány darab táskát vagy bőröndöt, vagy egyáltalán tárgyat vihetsz fel a fedélzetre kézipoggyászként. Ami érdekes, hogy a kézipoggyász méretek a legtöbb légitársaság esetén el is térnek egymástól, tehát azt a kabinbőröndöt, amit a Ryanair járatára felvihettél, nem biztos, hogy elfogadja majd az Emirates. Ezért érdemes akkora kézipoggyászt, kabinbőröndöt beszerezni, hogy azt több útra is fel tudd használni, ezért jó ha tisztában vagy a légitársaságok szabályzataival, ami persze előfordul, hogy változik.

Van olyan légitársaság, ahol a kistáskától a kisbőröndön át a kabátig, esernyő, laptop, minden jöhet, másnál pedig még a fényképezőgép tokodat is be kell szuszakolnod az egyetlen aprócska kabintáskádba, mert külön nem viheted, az már plusz egy poggyásznak számít.

Ezen az oldalon találsz egy gyűjtést, mely a jelenleg aktuális kézipoggyász méreteket tartalmazza a hazánkban legismertebb és leggyakrabban igénybe vett légitársaságokra lebontva. Benne van az is a táblázatban, hogy a kabinbőröndön kívül felvihetsz-e valamit (táskát, esernyőt) és hogy pontosan mit és mekkorát, valamint a feladható bőröndök súlyát is megtalálod. Ezt is érdemes nagyon megnézni utazás előtt, mert 15 és 32 kg között széles a skála, és kőkemény tízezreket fizethetsz, ha nehezebb a bőröndöd a megengedettnél.

Utazás előtt mindig nézd meg az adott légitársaság weboldalán, amelyre a repülőjegyed szól, hogy milyen korlátozások vannak érvényben, illetve mekkora a megengedett kézipoggyász méret. Újabban több légitársaság vezette be, hogy a feladható poggyászokért is pénzt kér (nem csak a Wizz Air és más fapadosok, hanem “normál” légitársaságok is), úgyhogy ezt is mindig ellenőrizd, mielőtt elutazol, mert a repülőtéren általában sokkal drágábban lehet poggyászt vásárolni, mint előre, indulás előtt az online felületen vagy az utazási irodában, ahol a jegyet vetted. Ha előre jól felkészülsz, hidd el, nem lesz semmi probléma!

A fapados társaságok sem olyan szigorúak már, mint ahogy néhány éve a neten keringő rémtörténetekben olvasni lehetett, ha betartasz minden szabályt, biztos minden rendben lesz. Ha mégis attól tartasz, belekötnek a poggyászodba, vásárolj FAPADOS GARANCIÁVAL ellátott kabinbőröndöket és kézipoggyászokat itt >>

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.