Szanaszét törték a bőröndödet a reptéren? Így cselekedj!

Te is jártál már úgy, hogy ripityára tört a bőröndöd a repülőtéren? Vagy épp csak letört a kereke vagy a fogantyúja, de iszonyatosan bosszant, hiszen nemrég vetted? Akkor most figyelj!


Sajnos repülős utazás során bőröndünk igen komoly fizikai behatásoknak van kitéve (egymásra dobálják a repülőbe történő ki- és bepakoláskor, összetorlódhatnak a szalagon és leeshetnek, kinyílhatnak, stb.), ezért is érdemes strapabíró, minőségi bőröndöt vásárolni. A legjobban úgy tudod megvédeni a kofferedet, ha befóliáztatod a repülőtéren, de sok esetben ez sem megoldás. Tipp: Ha spórolni szeretnél, akkor a repülőtér közelében található bevásárlóközpont parkolójában is működik egy bőröndcsomagoló, itt kedvezőbben alakulnak az árak.

Ha ennek ellenére mégis törötten, vagy összezúzva, esetleg szakadtan kerül le a bőröndöd a szalagról, akkor még a tranzitból való kilépés előtt keresd fel a „Baggage Reclaim” vagy „Baggage Lost and Found” pultot, és vetess fel jegyzőkönyvet a keletkezett kárról (Property Irregularity Report). Ennek birtokában tudsz majd hazaérkezés után kártérítést kérni a légitársaságtól, vagy hazai bázissal nem rendelkező (pl. charter légitársaságok) esetén a charterjáratot üzemeltető utazási irodától. Fontos, hogy ehhez őrizd meg beszállókártyádat és a poggyász feladásakor a beszállókártyára vagy útlevélre ragasztott csomagcímkét is! Ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy a tényleges értékét térítik meg a károdnak, tartsd meg a bőröndöd vásárlásakor kapott számlát is, hogy igazolni tudd annak tényleges árát.

Hazaérkezést követően a lehető leghamarabb, de legkésőbb 8 napon belül nyújtsd be a kárigényt a légitársaság magyar képviseletéhez, ennek hiányában a chartert üzemeltető utazási irodához, a fenti dokumentumokkal együtt. Tőlük több, mint valószínű, hogy azt a választ fogod kapni, hogy vidd el a bőröndödet egy bőröndjavítóhoz, javíttasd meg, és küldd be a tőlük kapott számlát, amelyet ők ki fognak fizetni. Ha nem javítható a koffer, akkor a javító cég erről ki fog állítani egy igazolást, ebben az esetben jó, ha be tudod mutatni a bőrönd vásárlásakor kapott számlát, mert jó esetben akkor azt az összeget fogják Neked megtéríteni, ellenkező esetben valamivel kevesebbet (ezt a légitársaság dönti el).

Bőrönd webáruház, ahol minőségi termékeket vásárolhatsz: Holidayshop.hu webáruház

Általunk javasolt bőröndjavító:
Javítóház Bt.
Cím: 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6/A
Telefon: (+36) 1-3130-552, (+36) 30-210-9485, (+36) 20-972-7374
Nyitva tartás: H-P 8.00 – 18.00 h, Szo 9.00 – 12.00 h

Ha viszont belenyúltak a bőröndödbe, vagy hiányzik belőle valami, ezt a cikket olvasd el!

Ha hasznos volt a cikk, oszd meg barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.