Utazás Kiállítás 2017 – Kérdések és válaszok

Idén is, mint minden évben, megrendezésre kerül Budapesten az Utazás Kiállítás, a Hungexpo területén, melyet az utazóközönség évről évre mindig nagyon vár. Bár az utazási irodák által kínált legkorábbi és legelőnyösebb előfoglalási kedvezmények már néhány esetben korábban lejárnak (január 31, február 28.) de mégis van jó néhány indok, ami miatt érdemes kilátogatni a kiállításra.

Miért érdemes kimenni az Utazás Kiállításra?
Ha utazási irodával tervezünk utazni 2017-ben, akkor érdemes végiglátogatni a számunkra érdekes úti célokat kínáló irodákat, mert jó részük különleges kedvezményekkel készül az Utazás Kiállításra. Érdemes pénzt is vinni magunkkal, hogy ha találunk egy visszautasíthatatlan ajánlatot, le tudjuk foglalni – hisz általában csak abban a 4 napban érvényesek az extra kedvezmények, bár egyes irodák kiterjesztik a kiállítás utáni 2-3 napra is. (Bankkártyával nem minden standnál lehet fizetni.)

De nem csak utazási irodákkal találkozhatunk az Utazás Kiállításon, hanem számos magyar régió, tájegység, szálloda, programszervező is kiállít, és rengeteg külföldi kiállítóval is találkozhatunk: országok, turisztikai régiók, stb. Sok kiállító szervez különféle nyereményjátékot, már csak emiatt is érdemes kilátogatni, és próbára tenni szerencsénket.

utazás-kiállítás

Kik lesznek a kiállítók?
A 2017-es Utazás Kiállítás kiállítói között megtalálhatók utazási irodák, turisztikai régiók, országok, szállodák, légitársaságok, közlekedési vállalatok, a kiállítók listáját a Hungexpo weboldalán lehet megnézni, ide kattintva .
Az idei külföldi díszvendég Oroszország lesz, a standot a Vörös tér ihlette dekorációval építik meg, a standokon pedig különféle ínyencségekkel várják a látogatókat, mint szamovárban főzött tea, kaviár, vodka, stb. A belföldi díszvendég Győr, a kulturális díszvendég Pannonhalma lesz.

Moszkva
Moszkva – a külföldi vendég Oroszország lesz

Idei újdonság, hogy a legnépszerűbb fesztiválok is megjelennek a kiállításon, a Sziget, a VOLT és a Balaton Sound.

Milyen programok lesznek?
Az Utazás Kiállítással egy időben rendezik meg a Brigaexpót, a két kiállítás egy belépővel látogatható. A Bringaexpó a G pavilonban kap elhelyezést, az Utazás pedig az A pavilonban.

Ezen felül több kiállító szokott sztárfellépőkkel kedveskedni a látogatók számára, általában a tehetségkutatók legnépszerűbb énekesei lépnek fel, érdemes ezért szombaton vagy vasárnap kilátogatni, általában akkor vannak a minikoncertek. Hogy melyik standon és ki lép fel, az általában ott a helyszínen derül ki, előre ritkán adnak róla információt a kiállítók.

Utazás Kiállítás programok
Utazás Kiállítás programok

Gyerekekkel is érdemes kimenni?
Mindenképp! Sok-sok kiállító készül gyermekbarát programokkal és résztvevőkkel, csak úgy mint bohócok, lufifújók, játszósarkok, sétáló kabalaállatok, stb.

Mikor lesz az Utazás Kiállítás?
2017-ben március 2-5. között rendezik meg, de az első nap (március 2., csütörtök) szakmai nap, ekkor a belépő is drágább, az utazóközönség számára a péntek-vasárnap időtartam javasolt a látogatásra. 10.00 és 18.00 óra között (vasárnap csak 17.00 óráig) látogatható a kiállítás.

Mennyibe kerül a jegy?
A napijegy a helyszínen: 2500 Ft, online elővételben, regisztráció nélkül: 2300 Ft (+200 Ft kezelési költség jegyenként), online elővételben, regisztrációval pedig: 2000 Ft (+200 Ft kezelési költség jegyenként).
Kedvezményes jegy: 1800 Ft: a felnőtt kíséretében érkező 14 éven aluli gyermek, a nyugdíjas, a diákigazolvánnyal rendelkező fiatal, valamint a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők részére a megfelelő igazolvány felmutatásával.

Családi jegy: 5000 Ft, mely két felnőtt és maximum három 14 éven aluli gyermek belépésére jogosít.

Csoportos diákjegy: 1300 Ft/fő, mely a min. 15 fős diákcsoportok érkezése esetén vehető igénybe diákigazolvány felmutatásával, ez esetben 2 fő kísérőtanár részére díjmentes a belépés.

Délutáni jegy: 1300 Ft, mely 15 órától vásárolható meg.

További infó és jegyvásárlás: http://utazas.hungexpo.hu/hu/belepojegy-arak

Hol lesz az Utazás Kiállítás, és hogy lehet oda eljutni?

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont címe: 1101 Budapest, Albertirsai út 10.
A helyszínen térítés ellenében lehet parkolni. Tömegközlekedéssel legegyszerűbben az Örs vezér teréről induló 100-as busszal lehet eljutni (gyakran jár, de nagy tömegre kell számítani), azonban a Blaha Lujza térről induló 37-es villamossal jobban elkerülhető a tömeg (Kőbánya felső vasútállomás megállónál kell leszállni, és a vasúti alagúton átsétálva pár perc alatt elérhető a vásárközpont). Vonattal a Keleti-pályaudvarról lehet legkönnyebben eljutni Kőbánya felső vasútállomásra, a MÁV kedvezményeket is biztosít a vonattal érkezőknek.

További hasznos infók:
Az étkezés meglehetősen drága a kiállításon található büfékben, így ha sokáig tervezünk maradni, vagy spórolni szeretnénk, akkor érdemes néhány szendvicset és egy kis ásványvizet csomagolni.
Sok kiállító készül szatyorral és táskával, de érdemes bekészíteni egy vászontáskát a szóróanyagoknak, katalógusoknak.
Kényelmes cipőben javasoljuk a kilátogatást, mert ülőhely nem nagyon van a pavilonok területén, és a sok sétálásban, totyogásban hamar el lehet fáradni.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.